Pagrindinis meniu
Grįžti

Startavo mikro projektas Pagėgių regione

 

 

Mikro projekto veiklos nuo sausio mėnesio pradėtos vykdyti ir Pagėgių regione. Mikro projekto veiklos Pagėgių regione nukreiptos į naujų paslaugų kūrimą – socialinio palaikymo paslauga. Siekiant ugdyti inovatyvių socialinių paslaugų teikėjus pradėti organizuoti supervizijų susitikimai su organizacijos darbuotojais bei tikslinės grupės nariais – priklausomybės ligomis sergančiais asmenimis.

Organizacijos darbuotojai, teikiantys paslaugas asmenims, esantiems priklausomybės situacijoje, neišvengiamai susiduria su įvairiais iššūkiais, profesinio perdegimo sindromu, pasipriešinimu, įtampa, konfliktais, nuo kurių didžiąja dalimi priklauso jų savijauta ir darbo rezultatai. Gebėjimas spręsti konfliktines situacijas ir išbūti įtampose yra vienas svarbesnių darbuotojų gebėjimų, palaikant bendradarbiaujantį santykį su kolegomis, asmenimis, esančiais priklausomybėje, jų artimaisiais, bendruomene.

Dėl daugelio priežasčių palankių socialinių sąlygų neturintys tikslinės grupės asmenys taip pat anksčiau ar vėliau susiduria su įvairiais iššūkiais, pasipriešinimu, įtampa, konfliktais. Nuo to priklauso tikslinės grupės narių savijauta ir gyvenimo kokybė bei tarpasmeniniai santykiai bendruomenėje. Gebėjimas spręsti konfliktines situacijas, palaikant bendradarbiaujantį santykį tarpusavyje tarp klientų ir darbuotojų yra vienas svarbiausių kokybiško gyvenimo bendruomenėje ir darbo srityje rezultatas.

Tad pasirinkti grupiniai supervizijų susitikimai tikėtina prisidės prie profesinių kompetencijų ugdymo rengiant inovatyvių socialinių paslaugų darbuotojus  ir padės jiems spręsti iškilusias kompetencijų trūkumų problemas.