Pagrindinis meniu
Grįžti

„INTERREG“ ir „AKTION  MENSCH“ PROJEKTŲ PARENGIAMIEJI  DARBAI

Schleswig‘o – Holstein‘o Rendsburgo miesto diakonijoje

 

Asta Vaišvilaitė

 

 

Šių metų balandžio 20 – 22 dienomis Rendsburgo mieste, Schleswig‘o – Holstein‘o diakonijoje vyko INTERREG projekto partnerių susitikimas. Konferencijoje dalyvavo mūsų kaimynai estai bei latviai, taip pat viena atstovė iš Peterburgo. Į šį projektą turėtų būti įtrauktos ir kitos šalys, esančios aplink Baltijos jūrą, tai Danija, Švedija, Suomija, Norvegija, Lenkija, Rusijos ir Baltarusijos šiaurės vakarų regionai bei Vokietijos šiauriniai regionai.

Projekto tikslas – įvairi socialinės ekonomikos veikla sveikatos ir turizmo srityse. Bus siekiama sukurti informacinį tinklą tarp minėtų Baltijos šalių tam, kad labiau vystytųsi ir būtų plėtojama ne vien tik labdaringa, bet ir socialinė ekonominė veikla. Į šį bendradarbiavimo tinklą turėtų būti įtraukiamos švietimo bei mokslo institucijos, privačios organizacijos, nevyriausybinės organizacijos ir, žinoma, tos institucijos, kurios yra susijusios su turizmu bei sveikata.

Šio susitikimo metu dalyviai dalinosi savo mintimis bei idėjomis, svarstė, kokia veikla turizmo ir sveikatos sektoriuje būtų priimtiniausia jų regione. Ar Lietuvos diakonija dalyvaus INTERREG projekte, dar svarstoma. Gali būti, kad mes prisijungsime atlikdami tik vieną konkrečią veiklą – sukurdami savo informacinę bazę.

Lietuvai šiame susitikime atstovavo kun. M. Kairys ir A. Vaišvilaitė. Jų tikslas buvo ne tik dalyvauti INTERREG projekto partnerių susitikime, bet ir aptarti kito, daug mažesnio projekto „Aktion Mensch“, klausimus. Paraiška šiam projektui turėtų būti pateikta jau birželio mėnesį, o pati veikla priklausomybių srityje pasienio zonoje, prasidėtų apie lapkričio mėnesį.