Pagrindinis meniu
Grįžti

LELB Konsistorijos nutarimu II-jį sekmadienį prieš Adventą pamaldų metu (2010m. lapkričio 14d.) surinktos aukos skiriamos diakonijos veiklai. Šiais metais surinktas aukas skirsime  Rukų evangelikų liuteronų parapijos projektui „Našlių namai“.

 

Skaitykite trumpą projekto aprašą:

 

Dar kunigo Kristijono Donelaičio laikais, liuteronų parapijose buvo steigiami kunigų našlių namai. Mirus parapijos kunigui, jo žmona, kai kada net su mažais vaikais, turėdavo užleisti kleboniją naujam paskirtam kunigui su šeima. Tais laikais pagrindinė moters pareiga būdavo rūpintis namais ir šeima, todėl, netekusi vyro, šeima likdavo be pagrindinio maitintojo. Gyventi pas gimines ir tapti išlaikytiniu, kaip ir šiais laikais, ne visiems būdavo priimtina mintis. Todėl tam, kad kunigų našlės oriai ir ramiai galėtų gyventi dirbdamos bei šelpiamos parapijiečių, šalia klebonijos buvo statomi našlių namai.

Šiai dienai našlių namai reikalingi ne tiek kunigų našlėms, kiek vienišiems, garbaus amžiaus sulaukusiems žmonėms, gaunantiems mažas pensijas ir nesusikūrusiems gerbūvio. Tai žmonės, kurie neturi artimųjų, kurie galėtų jais pasirūpinti, arba nenori tapti jiems našta, bent jau iki to laiko, kol dar patys yra pajėgūs rūpintis savimi. Rukų parapija nusprendė įkurti tokius namus, kur senjorai galėtų oriai nugyventi savo gyvenimo rudenį bei laisvalaikiu užsiimti mėgstamu pomėgiu. Kadangi bažnyčia yra arti, todėl net silpnos sveikatos žmogui nesudarys didesnio vargo bet kada panorėjus joje apsilankyti.

Buvusioje Rukų klebonijoje šiuo metu gyvena 5 garbaus amžiaus senjorai ir viena vidutinio amžiaus pora. Gyvenamosios sąlygos, reikia pripažinti, kol kas, toli gražu, nėra idealios. Minimalų remontą gyventojai atlieka savo lėšomis. Parapija, iš savo pusės, ieškos galimybių gerinti čia gyvenančių buitines sąlygas.

Artimiausiu metu, tikimasi, pirmajame namo aukšte įrengti parapijos salę, kuri bus naudojama parapijiečių susirinkimams, bendravimui prie kavos bei žiemos pamaldoms. Ja galės naudotis ir parapijos namų gyventojai.

 

Nuoširdžiai dėkojame visiems aukotojams!

 

VšĮ Liuteronų diakonija

LT077044060006257830

AB SEB Vilniaus bankas

BIC (SWIFT) Kodas –CBVILT2X