Pagrindinis meniu
Grįžti

Prevencinis projektas tęsiasi

 

Jau antri metai Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazija dalyvauja projekte „Narkotikų ir alkoholio vartojimo prevencija tarp jaunimo pasienio zonoje“. Projektą vykdo VšĮ „Liuteronų diakonija“ kartu su Vokietijos Šlezvigo-Holšteino diakonija ir organizacija „Aktion Mensch“.

Renginiai vyksta Pagėgių ir Šilutės „Sandoros“ namuose, gimnazijoje. Projekte buvo numatyta įvairių paskaitų, seminarų, susitikimų tiek mokytojams, tiek mokiniams. Mokiniai susitiko su Klaipėdos priklausomybės ligų socialiniu darbuotoju Gediminu Norvila. 6 klasės mokiniai kartu su auklėtoja lankėsi VšĮ reabilitacijos centre „Gabrielius“. Šis centras įsikūręs Juknaičių seniūnijos Vyžių kaime. Šiame centre besigydantys žmonės bando pakreipti savo gyvenimą kita linkme. Tai mokiniams padarė didelį įspūdį. Su ta pačia klase gimnazijoje bendravo „Esu šalia“ savanorės iš Klaipėdos VšĮ „Būties jaukuma“. Šio susitikimo tema – „Bendravimo įgūdžių tobulinimas“. Užsiėmimo metu su mokiniais buvo kalbama apie pozityvų bendravimą: gebėjimą išklausyti, suprasti ir priimti kitą žmogų, pasakyti „ne“, kad ir kaip sunku būtų tai padaryti.

Mokytojams seminarus vedė VšĮ ‚,Būties jaukuma“ vadovė Indrė Gaudiešiutė. Vyko seminarai „Kaip kalbėti su paaugliais apie psichotropinių medžiagų prevenciją“, „Streso valdymas“. Mokytojai sužinojo, kaip sąmoningai valdyti stresą, kaip ištrūkti iš minčių, jausmų rato, kaip išmokti reaguoti kitaip ir tokiu būdu siekti geresnės gyvenimo kokybės. Lektoriai dar žada apsilankyti gimnazijoje gegužės mėnesį.

Lektoriai dar žada apsilankyti gimnazijoje geguž?s m?nes?.

Tiek mokiniai, tiek mokytojai, dalyvaudami šiame projekte, pagilino žinias apie alkoholio ir narkotikų vartojimo prevenciją, mokėsi bendravimo bei savęs valdymo meno.

 

Vida Šveikauskienė

Projekto gimnazijoje koordinatorė

 

Projekto dalyviai

 

Autorės nuotrauka


Prevencinis projektas


Prevencinis projektas