Pagrindinis meniu
Grįžti

Visuotinis „EURODIACONIA“ susirinkimas Berlyne

 


VšĮ „Liuteronų diakonija“ pristatyta metinio visuotinio „Eurodiaconia“ susirinkimo Berlyne metu


Šiais metais birželio 17-20 dienomis „Eurodiaconia“ surengė metinį visuotinį susirinkimą Berlyne. 75 skirtingų šalių ir diakonijos organizacijų atstovai susirinko aptarti strategijos, narystės ir pasidalinti praktine patirtimi. Daugiausia dėmesio skirta „Eurodiaconia“ valdymo klausimams bei organizacijos narių pristatymams, informacijos apie įgyvendinamus projektus sklaida ir galimos partnerystės, bendradarbiavimo skatinimui.


Renginio metu skirta laiko susipažinti su naujomis 2012-2013 metais į „Eurodiaconia“ įstojusiomis organizacijomis. VšĮ „Liuteronų diakonija“ kartu su Švedijos miestų misijų nacionaline asociacija bei Oulu diakonijos institutu Suomijoje pristatė įgyvendinamas veiklas bei projektus; buvo pasveikintos tapusios tarptautinės organizacijos narėmis.


Per renginio dienas surengta net 18 seminarų įvairiais su diakonine veikla susijusiais klausimais: diakonijų veiklų strategijos bei socialinių paslaugų finansavimo galimybės konkrečiomis ekoniminėmis ir socialinėmis sąlygomis, taip pat diskutuota solidarymo, teisingumo ir atsakomybės klausimais, socialinio verslo kūrimo, plėtros galimybėmis. Ekspertai iš visos Vokietijos ir Europos pasidalino įdomiais ir novatoriškais projektais, požiūriu į socialinę priežiūrą ir socialinę politiką.


Ingrida Kairytė